«

»

Iul 09

Proiect: Broșurile pacientului – Ortopedie, Botoșani

ghiduri2Recuperarea după orice eveniment acut sau traumatic este un proces ce necesită mult timp, răbdare și colaborarea totală a pacientului. Un sistem de sănătate cu lipsa de personal, timp și fonduri, îngreunează, amână și uneori compromite recuperarea bolnavului. De multe ori, acesta pleacă acasă fără să înțeleagă sau să poată face ceva în continuare.

Broșurile pacientului sunt un sprijin, aducându-i lămuriri și ghidându-l după externare. Inspirându-mă din modul de abordare văzut în Franța, am realizat câteva broșuri pentru pacienții ortopedici, pentru secția de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

„Moștenirea” mea lăsată acestei secții demnă de tot respectul, de la care am învățat enorm, constă în ghidul pacientului pentru recuperarea după: artroplastia totală de șold (proteza de șold), artroscopia de genunchi, fracturile operate de humerus proximal (umăr) și distal (cot) și sindromul dureros regional complex (algoneurodistrofie). Posibilitatea pacientului de a pleca acasă cu o hârtie pe care să o poată studia și care să îi dea câteva indicații pentru o recuperare cât mai completă este un mic, dar util sprijin pe care sper să-l pot generaliza pentru cât mai multe patologii și secții.

Recuperare ușoară!

Dr. Ioana Iftime

Reabilitare medicală

brosura3

Be Sociable, Share!