«

»

Apr 08

Despre mine

Ma numesc Ioana Nastase Iftime, am absolvit Facultatea de Medicina Generala la UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, pentru a-mi continua pregatirea si activitatea in specialitatea Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, mai nou redenumita Reabilitare medicala.

Recuperea medicala se poate adresa practic oricarei patologii in urma careia bolnavul si-a pierdut intr-o anumita masura functionalitatea normala a corpului. Fie ca este vorba de afectari ale sistemului osos sau muscular, cardiac sau respirator, nervos sau uro-genital, in orice problema de sanatate care a adus cu sine durere, scaderea sau pierderea functionalitatii, organismul si omul va avea nevoie de ajutor pentru a-si atinge potentialul maxim pe care il poate avea in situatia data.

Metodele terapeutice pe care le pot folosi – pe langa cele clasice –  sunt naturale (fizioterapia, kinetoterapia, balneologia), putin invazive si sustin corpul sa se vindece sau sa-si amelioreze simptomatologia; aceste instrumente devin cu atat mai valoroase atunci cand medicamentul si bisturiul si-au atins limitele. Chiar daca inteleg necesitatea metodelor mai invazive, imi place sa cred ca am o gama mai larga de posibilitati la indemana, incercand sa abordez omul in ansamblul sau.

Asadar, va invit sa ma insotiti in calatoria mea de a descoperi calea catre recuperarea mobilitatii, autonomiei si pana la urma a potentialului maxim. Vom face asta deslusind ce se intampla in corpul nostru cand sunt probleme, care sunt cauzele, care pot fi solutiile si cum functioneaza acestea. Suntem, in primul rand, fiinte rationale, motiv pentru care primul pas in combaterea starii de boala este cunoasterea si intelegerea.

Trupul nostru este o masinarie minunata, care merita cunoscuta, ingrijita si reparata, atunci cand este cazul.

Mi-am propus sa ofer informatiile pe care le simt necesare, preluare fie din practica mea, fie din surse de incredere, pe care le redau in subsolul fiecarui articol. Consider ca mediul on-line de limba romana este sarac in informatie medicala de incredere, cu atat mai putin in domeniul reabilitarii medicale, domeniu putin cunoscut la noi.

Avand in vedere ca majoritatea postarilor mele necesita un timp de studiu si documentare necesar calitatii la care aspir, probabil nu voi reusi sa vin cu noutati pe cat de des mi-as dori. Insa, sunt mai activa in a distribui mici „pastile” informative pe pagina de facebook Recuperare Usoara, unde va astept sa ma urmariti.

De asemenea, va astept cu intrebari, sugestii sau comentarii atat pe forumul site-ului, cat si pe adresa de mail recuperareusoara@gmail.com.

Dr. Ioana Nastase Iftime

Reabilitare medicala

Be Sociable, Share!